Русия не трябва да бъде унижавана в Украйна, за да позволи

...
Русия не трябва да бъде унижавана в Украйна, за да позволи
Коментари Харесай

Еманюел Макрон: Русия не трябва да бъде унижавана в Украйна

Русия не би трябвало да бъде унижавана в Украйна, с цел да разреши възстановяване на дипломатическите връзки сред Запада и Москва след края на войната.

Това съобщи Агенция Франс Прес. Агенцията цитира изявление на Еманюел Макрон за френски районни медии.

Френският президент съобщи, че съветският му сътрудник Владимир Путин е позволил " историческа и фундаментална " неточност, нахлувайки в Украйна, само че все пак трябва да се избегне по-широка ескалация на военните дейности.

Давайки изявление за група районни вестници в родината си, Макрон съобщи: " Не би трябвало да унижаваме Русия, с цел да може в деня, в който боевете спрат, да намерим излаз по дипломатически път. "

Ролята на Франция би трябвало да бъде на " посредническа мощ ", добави президентът, като съобщи, че е вложил " време и сила ", с цел да подсигурява, че спорът няма да прерасне в по-широка война, в това число и да договаря с съветския президент.

" Загубих броя на диалозите, които съм имал с Владимир Путин от декември насам ", сподели Макрон. Той добави, че те възлизат на 100 часа, които са били " по искане " на президента на Украйна Володимир Зеленски.

Макрон непрекъснато се пробва да влезе в директен контакт с Путин и неведнъж е призовавал за преустановяване на огъня в спора, в това число в 80-минутен телефонен диалог в края на предишния месец с съветския водач и немския канцлер Олаф Шолц.

Това докара до периодически обвинявания, че френският водач желае Украйна да направи отстъпки, с цел да си обезпечи спокойно съглашение, макар че Елисейският замък декларира, че всяко спокойно съглашение би трябвало да бъде контрактувано сред Путин и Зеленски, като се покаже " дължимото почитание към суверенитета и териториалната целокупност на Украйна ".

Изглежда обаче, че нито едно от разискванията не е дало резултат. В петък съветската инвазия в Украйна навърши 100 дни, като има малко признаци, че войната ще завърши на фона на тежките боеве в източния град Северодонецк.

Макрон съобщи, че съгласно него Путин се е " изолирал " и не знае какво да прави по-нататък. " Да се изолираш е едно нещо, само че да можеш да излезеш от това е сложен път ", добави френският президент.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР